sista halvan av februari

HEJ!

nu tömmer jag kamerarullen i mobilen. känner att jag vill berätta för mycket (inte för att det är stora saker haha) så när jag väl ska så blir det lite … långt. varje gång så överväldigande som EN STORSTÄDNING istället för att plocka lite varje dag och hålla fint.

nåväl.

jag äter vitaminer i bokstavsordning: B-C(och järn)-D
placeboeffekten mot trötthet tycks verka åtminstone

funderar på var våra nya tavlor ska hänga

de har blivit ett litet gäng efter att vi hade nät-shopping-spree en vecka.

har ätit: langos med smetana och ost och lök och tångkaviar till helglunch. mycket bra rester efter en digital cookalong med sophie och carl kvällen innan

lagt en mössa på nisses huvud för en katt med mössa som chillar på en soffa är gulligt

AH nu vet ni vilken dag vi är på va. när jag steker oerhört vackra pannkakshjärtan till frukost

jag johan och mamma tog en prommis på djurgården *dröm att spendera valentines med svärmor*

MINA GULLISAR. älskar de båda oändligt. vi förfasades tillsammans över alla som gick på frusna djurgårdskanalen som var TÄCKT av tjockt lager snö. på riktigt hur vågar man så många som går genom isen nu. :—(

på kvällen hade jag och johan lökig date

vi gjorde löksoppa

cheesy också: gratinerad med gruyere. men oj vad gott det är. ska göra redan denna vecka igen.

vi har också skruvat upp en spegel i sovrummet. gått och lurkat ett tag på blocket och marketplace och bara *JAG VILL HA EN HELKROPPSSPEGEL I SOVRUMMET*. och sen som en snilleblixt: vi har ju en spegel på vinden som vi hade i hallen i förra läggan? som passar perfekt??? vad sker när en plötsligt kommer på det efter att ha glömt liksom. så nu kan man se sovrummet i fler vinklar. känns som att det är typ … nyklippt?

på tal om nyklippt så måste jag verkligen ta tag i det nu. rimligt att mitt nyårslöfte är ATT jag ska gå till en frisör. sist jag klippte mig var i september. då var det mamma som klippte upp håret och gav mig för kort och bred lugg (obs jag var medveten om risken no bad feelings). bestämde  bara att nästa gång får ett proffs göra det hehe. har ni tips på braiga på södermalm?

och jag fick en present på posten en dag! ett par handgjorda örhängen av jocelynsuperstar. hon sa att hon inspirerats av färgskalan i mina tuttifrutti-prints. så cute!

måste varit den soligaste februari NÅNSIN. eller? ser ut som det på antal soliga självporträtt i mobilen

också mycket istappar den här februari. och snö. bra vinter.

när det blev varmare och snön smälte var det dimmigt i flera dagar

jag i en vardagsuniform.

gillar inte semlor egentligen men ja man famlar ju efter alla sorters högtider numer. vi bakade egna. nisse fick en mini fylld med smör och grädde för det är typ den enda människomaten hon gillar. hon åt inte upp

till oss gjorde vi med hackad pistage blandat med pistagekräm istället för mandelmassa. väldigt gott. det blev semla hela veckan. på jobbet på eftermiddagsfika och på kvällen framför tvn

till frukost

och helgfika. mer än tio personer skämtade om att det såg ut som bostongurka när jag lade upp denna bild på insta. håller med. jag borde sett den komma. på tal om: har faktiskt börjat använda instagram lite mer! alltså storys. om ni inte följer mig och vill så gör ni det på @cupidbow

lägger upp ungefär såna här bilder i och för sig. mellanstadiebilder

men det är ju lite gulligt att långa skuggorna håller hand

titta! några tavlor uppe! inredningstips: det är smart med speglar hemmet ser mycket större ut

tre saker jag älskar i samma bild: johan. nisse. min säng.

vissa sopor är för fina för att inte fotas innan de hystas. denna: en kartong från ölbeställning från omnipollo

i låg t ex den här. en sour med krusbär och creme brulé. lät godare än den var! men snygga burkar gör också delvis jobbet. detta är alltså en skrytbild på min äkta yatzy på allra första kastet för gemet

öl har vi druckit till pizza också! topping på denna på rekommendation från flora & (hennes) johan: creme fraiche-botten + karamelliserad lök + vitlöksolja + vitlöksstekta svampar. vi hade mozzarella också! mycket gott.

gjorde maggan också (det är obligatoriskt vid varje pizzaomgång). bagarn testade nytt degrecept som funkade bättre i hemmaugn. till det drack vi en champagneöl också från omnipollo. det var ändå söndag.

på tal om pizza har jag ätit pizza hut för första gången på kanske åtta år och det är VÄLDIGT UNDERSKATTAT ändå? så gott med panpizza. får vi göra nästa gång hemma.

härleder denna bild till de dimmiga dagarna tidigare. en kvällspromenad. inget kommer i ordning. ursäkta.

så vi kommer aldrig få veta om det var innan eller efter semmeldagen som archie så vänligt frågade om han fick smaka på min lunchlåda.

en middag: sushiris + edamamebönor + sojastekt shiitakesvamp + mango + avokado + gurka + morot + koriander + picklad ingefära. en slags bowl. sriracha och kewpie roasted sesam-dressing på toppen. smarr.

en katt eller kanin som satt i fönstret

en outfit en hemmahelgkväll. svala byxor går bra då.

en bild från en stilla kvällspromenad. men det blåste i ett snöre.

flora fotade mig när hon kom in på jobbet och såg tavlan för första gången. jag och stolen matchade lite.

på tal om jobb så har jag att göra uppdragen fyller min tid fullt. är tacksam att det går och älskar att kunna växla mellan projekt när en fastnar någonstans. hoppas det håller i sig.

en söndagslunch på kajsas på kajen. de har goda rullar men jag var irriterad på att någon paxat enda bordet som stod tomt. under kvarten vi satt och åt såg vi flera sällskap som inte fick sittplats när de kom med sin mat i händerna. för det låg ett par vantar där!!! JAG KOKAAAAAAR av det. speciellt på ett snabbmatsställe man äter ju upp snabbt. respektlöst att tycka sina vantar förtjänar en plats mer än nån som ska äta. eller?? paxar ni bord????

en dag avslutade jag och flora arbetsdagen med att springa över västerbron längsmed norr mälarstrand och så söder mälarstrand tillbaka. var längesen jag sprang så lätt (fast vi pratar samtidigt)

min andra kutar-kompis är johan

vad härligt det är att springa i vårsol. glad att jag kom igång med löpet sämsta tiden på året (senhöst-vinter). nu är alla springväder ++++++

i veckan överraskade jag eva och frida med en middag hemma hos mig för att sofia mycket snart blir mamma ♥ och ylva var med på länk! heja lattjo. det här fixar du. världens bästa.

efter det jobbade jag hemma resten av veckan. det är underbart för då får en fint sällis av denna. på solig morgonpromme t ex.

en annan dag var jag i motsatt skick. vad dålig sömn gör med en. hade ångest och hann gråta innan lunch. jobbade som i en dimma och fick hjärtklappning av kaffe.

men en dag med sömnbrist är åtminstone bra sömnmedel för natten därpå.

i helgen bakade vi tårta till johans mamma som fyllt 60! hurra! kan en inte ha stort kalas kan en åtminstone få stor tårta. eller faktiskt två. sexan är med passionsfruktscurd och kokosfrosting och nollan är en semmeltårta. kardemumma i tårtbotten och hemmagjord mandelmassa och grädde.

i dag åkte vi till hagaparken och lämnade tillbaka lånad bil till johans föräldrar. prommade tillsammans ett varv och drack kaffe.

en otroligt fin dag. solen värmde på nosen.

vi gick hela vägen hem genom stan. köpte varsin glass ur årets nya gb-sortiment. johan en magnum GOLD BILLIONAIRE (eller något liknande) som smakade salt kola

jag en solero exotic. en klassiker. vill prova nya twister-smaken men den har inte funnits senaste gångerna jag köpt glass.

såna stora saker en ägnar sig åt

sista söndagen och sista februari fick vi in sol i sovrummet också. det var alltså i dag.

i morgon är det mars och det betyder att om elva dagar har det både varit världsomspännande pandemi i ett år och lika lång tid har förflutit sen guldbron kom fram.

oj. nu är det slut på roman-långt inlägg. för denna gång.

41 kommentarer
 • A

  Va fint du berättar om sitt liv i bilder 🙂 kul å se. Och jag undrar var din soffa är ifrån! Den är så snygg. 🌷

 • C

  Bilden på dig, Johan och den blå himlen påminner mig om bokomslaget till Call me by your name! <3

 • Vilde

  Takk for roman-långt inlägg med masse fine bilder og is og katter og semlor og spring +++ !! 💫🌷🐈

 • Linnéa

  Fint inlägg! 🌼Är det egenkomponerat pizzadegsrecept eller finns det tillgängligt någonstans?

  • sara

   johan som väger och har sig. ska fråga om han vill skriva ned det åt mig och er!!

 • Therese

  Uppskattar alltid dina beskrivningar till dina fantastiska bilder!

  Undrar också över pizzareceptet, skulle gärna ta emot fler recept på allt gott ni äter (och Johan bakar)!

 • Emma

  Vilket trevligt inlägg! Skrattade högt åt allahjärtansdag med svärmor :))

 • Emma

  Önskeinlägg: öl-tips!

 • Nina

  🙁 var 1 sekund ifrån att påtala bostongurkesemlan

 • Anna

  Så mysigt inlägg! Blir så sugen på den där löksoppan! Hur gjorde ni?

 • Tina

  Beautiful photos! What’s the brand of the vitamins you take? Love from Norway xx

 • Flora+Wiström

  TÅRTORNA 😵

 • Linnéa

  Vad är det för mini-kokosnötter på tårtan???? Gulligaste jag sett!

 • Emily

  Kan rekommendera skalbolaget som ligger på Götgatan! Har liknande hår som dig och har gått där i mer än 10 år. Kanske är frisörblind MEN tro mig, Cathrin på skalbolaget kan hantera lockarna! Hade föresten varit kul och se hur du stylar ditt hår, hur du framhäver lockarna eller vilka produkter du använder. Du har så otroligt vackert hår och blir inspirerad över hur du hanterar det!

  • sara

   tack för frisörtips! jag är dock värdelös på hårvård. det jag gör är jag tvättar det 1-2 ggr i veckan (typ var fjärde dag) och har då MASSA balsam som får sitta i efter schamponering. annars blir mitt hår torrt som fnöske. fick lyxigt schampoo av mamma i julklapp från davines (för just lockigt hår). så just nu använder jag det + balsam och det + inpackning i samma serie varannan gång. låter det alltid självtorka! när jag har det uppsatt har jag i lös låg och med mjuk tofs.

 • emina

  Underbart inlägg! Vill äta & dricka allt!

 • Elsa

  GUD vilken fin svart kappa du har på de sista bilderna! Var är den ifrån? 🙂

  • sara

   TACK! jag älskar den verkligen. använt den flitigt sen jag köpte den förra våren. kommer från marimekko!

 • Elin

  Jösses vilka trevliga glas ni drack champagneöl ur! Det skulle vara himla fint att få se mer och veta mer om era glas. 🙂

  • sara

   tack! älskar dem. köpta på loppis som de flesta av våra glas. men ett glas-inlägg kanske är kul ändå trots att jag inte vet ursprunget på alla?

 • Julia

  Jag klipper mig på Paloma Dolores på Östgötagatan, kan varmt rekommendera. Så fin och trevlig salong!

  • sara

   tack för tips! har faktiskt gått förbi där och tänkt att det ser fint ut!

 • Stina

  Alltså, det kan inte varit så att någon glömt sina vantar på bordet? Eller var det ngn annan som uttryckte att bordet var paxat? Låter helt orimligt.

  • sara

   haha precis innan jag och johan skulle resa oss satte sig en tant vid det paxade bordet och liksom lite nochalant slängde upp vantarna på bordet. ”HA! HELT RÄTT!” sa jag till johan och var bombis på att någon gjorde det rätta och sket i paxningen och tog över bordet. johan bara ”eeeeh sara det är ju hon som paxat” HAHA. jag vet inte vad för människa jag hade föreställt mig skulle vara PAXAREN. ett monster. eller nåt. hehe. hursomhelst var det HELT orimligt beteende!!!

 • Hanna

  Två grejer! Ett; är sååå nära att lägga langos-bilden som bakgrundsbild. Eternal motivation. Och två; har sedan langosbilden hetsläst resten av inlägget för att ta mig längst ned och kunna kommentera detta. Ja, det var kanske lite långt <3 Men det är en fröjd att bara titta på dina bilder.

 • Rebecka

  Nadire på Salong Najs vid Mariatorget är ett geni när det kommer till lockigt (och för all del, alla andra typer av) hår!

 • ellen

  vill ba säga: uppskattar så mycket att du delar. tack, tack, tack!!

 • Hildis

  Frisörtips – Hillewi (eller någon annan av tjejerna) på Ellui på Södermannagatan!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *