grafisk identitet till ALSTRA

i höstas gjorde jag ett identitetsjobb för Alstra (fd sew it yourself) som Fredrika och Josefine driver. i fredags släpptes både nya  namnet och den grafiska identiteten! och Alstras nya projekt: de har släppt sitt första mönster. hurra! i samband med allt detta hostade de en instagram live och bjöd in mig att skåla med dem och berätta om arbetet med identiteten. tänker att jag gör det här också!

mitt uppdrag var att ta fram en logotyp till Alstra och underlogotyper till verksamheterna sypeppen sybingo & den årliga adventskalendern. jag fick med mig ledord som retro men inte för uppenbart. dova pasteller men något som poppar. välkomnande! utvecklande! lekfullt utan att bli barnsligt.

jag är (kanske som bekant) gammal sypeppare och även om jag inte ägnar mycket tid åt sömnad just nu så kändes det som ett SÅ roligt område att få hämta inspiration från till identiteten. jag dras till gamla monogram och har en märkbok som är underbar att titta i för typografiinspo.

bokstäver som ofta är ritade för att passa en form (cirkel eller stående kvadrat) och symmetrin.

jag jobbade mot att få logotypen att kännas så symmetrisk som möjligt och utnyttja att namnet både börjar och slutar på a. kontraster i tjocka/tunna streck och kurvor som påminner om sytråd.

så här blev den tillslut! efter bollande med fredrika och josefine för att få den lite mjukare än min första skiss.

finns i alla identitetens färger och sitter även bra i en cirkel. en etikett? ett brodyrmärke?

typografi och färgpalett. knallröd och turkos som bryter av de lite vänare färgerna. ett kraftfullt rubriktypsnitt som lutar sig lite mer åt dåtid. känns som det kunnat vara stansat på en gammal symaskin. eller kanske använts på sybehörsförpackning. till det ett skarpare typsnitt med lite edge som kanske lutar mer framåt och känns nästan vasst. sylvasst. nålvasst. sömnadstradition å in i framtiden!

exempel på hur man kan jobba med färgerna och typografin på t ex insta. vidare till underlogotyperna:de ska funka som knappar både på fredrika och josefins bloggar och i instastory highlights. inspirerades av jeansknappar här! typografi som liksom är inklämd. tycker det gav en rolig och inte för tillrättalagd form

i varsin kombination från färgskalan

skiss på tygkasse!

och jag var tvungen att testbrodera loggan. blev väl sådär men tror det har att göra med mitt tålamod och mina brodyrskills snarare än märket. B-)

och testanimera den med! så roligt att få det att röra på sig.

så roligt att rita loggor! ni vet var jag finns om det är vad ni behöver. fler arbeten finnes på min portfolio: sar.as/portfolio

nu vill jag sy!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *