fluffig paj & blommor på kilot

ulriksdals slottsträdgård10vi hade vänt upp och ner på hemma under två dagar och halvvägs in på dag två sa johan: »sarko jag vill bjuda dig på lunch på ulriksdal«. och jag är ej en som säger nej till ett sådant erbjudande. speciellt inte när hela läggan är full med grejer överallt och en nästan inte kan ta sig fram till det tomma kylskåpet. så vi hamnade här! på ulriksdals slottsträdgård.

ulriksdals slottsträdgård1efter magisk vegetarisk buffé och efter att ha delat den här timida lilla biten citronmarängpajpå i cafét så gick vi runt i trädgården och butiken och kikade.

ulriksdals slottsträdgård2johan hade ju aldrig sett stället och blev lite kär tror jag nog.

ulriksdals slottsträdgård3gick runt och kände på blad och gissade (fel <3) namn och frågade mig frågor som om jag vore någon med gröna fingrar och jag fick låtsas och känna mig som en kunskapsbank (trots faktaluckor och lite killgissningar hehe) när han ville veta vad allting var.

ulriksdals slottsträdgård4jag var ju där för inte så länge sen med sophie men alltså här kan en nog inte vara för ofta/mycket/alltid.

ulriksdals slottsträdgård5 ulriksdals slottsträdgård6och sist hade inte pumpatunneln blommat ut som nu. hade aldrig sett de små korkskruvarna som pumpor har på grenarna på riktigt tror jag?! men ritade de alltid på mina pumpor när jag var liten hehe

ulriksdals slottsträdgård8hjärtat i mitt liv

ulriksdals slottsträdgård9hade inte tänkt men kunde inte låta bli att utnyttja självplock både av blommor och lite grönsaker nu när vi var där.

ulriksdals slottsträdgård10 ulriksdals slottsträdgård14 ulriksdals slottsträdgård15plockade alla fina blommor brydde mig inte om de skulle passa ihop och nu har vi som en liten äng på bordet här hemma

ulriksdals slottsträdgård17 ulriksdals slottsträdgård18 ulriksdals slottsträdgård19 ulriksdals slottsträdgård20 ulriksdals slottsträdgård21på vägen hem gick vi lite i bosqueten i slottsträdgården och jag poserade vänt för kameran.

ulriksdals slottsträdgård22 ulriksdals slottsträdgård24ulriksdals slottsträdgård23 ulriksdals slottsträdgård25 ulriksdals slottsträdgård26sen tog vi vår nyinköpta hängplanta i handen och begav oss hem.

ulriksdals slottsträdgård27fortsatte där vi slutade innan utflykten och sen var det middag. efter den maffiga buffén var det inte läge för stor middag och johan bakade naan och så åt vi med mynta/yoghurt-dipp och en kokoschutney från david batras kokbok. & grönsaker från självplocket! gurka + morot.

ulriksdals slottsträdgård28vet inte hur kosher det är att dela ett recept från en fysisk kokbok på internet? men i den här kokoschutneyn som var så himla himla god är det:
1 klyfta vitlök
1 msk färsk hackad ingefära
2 gröna chillis
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1,5 dl kokosflingor
1 tsk strösocker
1 dl rapsolja
en halv dl vatten
saft från en halv citron
salt

som bara mixas! »david batras inte så tråkiga indiska mat« är för övrigt en av de få fysiska kokböcker jag någonsin använder. men tips på den! massa gott däri.

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *